Viktig information om sophantering, sabotage och nya åtgärder.

Hej alla boende i BRF Glädjen,

Vi i styrelsen har under en längre tid märkt att det förekommer problem med sophanteringen inom föreningen. Tyvärr är det flera som inte följer de regler som gäller för hantering av hushållssopor och grovsopor. Detta inkluderar att:

  • Grovsopor lämnas i soprummet istället för att transporteras till en återvinningsstation.
  • Skräp och avfall lämnas på våra gemensamma gårdar.
  • Avfall som ska slängas på en sopstation dumpas felaktigt i eller omkring soprummen.

Allvarligt sabotage
Vi har dessutom upptäckt att någon eller några medvetet förstör och skräpar ner i vårt område. I vissa fall har soppåsar blivit borttagna och avfallet spridits ut med avsikt att skapa oreda. Detta ser vi som ett sabotage mot föreningen, och dessa handlingar orsakar betydande extra kostnader för oss alla. Varje gång sådant inträffar debiteras föreningen för den extra tid det tar att städa upp, och vi får dessa kostnader på faktura från HSB.

Vi vill därför uppmana alla boende att vara extra uppmärksamma. Om ni ser något misstänkt eller någon som medvetet saboterar, vänligen informera styrelsen omedelbart. Vi behöver er hjälp för att komma till rätta med detta problem.

Nya åtgärder
För att minska kostnaderna och förbättra situationen kommer vi nu att införa flera åtgärder:

  • Registrering vid soprum: Vi kommer att börja registrera varje gång någon använder sin tagg för att komma in i soprummet. Denna registrering sker genom vårt system hos låsfirman och kommer att hjälpa oss att identifiera de som inte följer reglerna för sophantering.
  • Övervakning i soprummet: För att motverka missbruket av soprummet har vi monterat en ny kamera inne i soprummet. Kameran kommer att aktiveras varje gång någon går in. Detta görs för att skydda föreningens gemensamma ytor och förhindra ytterligare sabotage.

Åtgärderna kan innebära:

  • En första tillsägelse till de som missköter sophanteringen.
  • I allvarligare fall eller vid upprepade förseelser kan vi tvingas införa böter för att täcka de ökade kostnaderna.

Alla medlemmar kan bidra
Vi vill också be alla boende om att hjälpas åt att påminna varandra om reglerna när det behövs. Om du ser att någon missköter sophanteringen eller slänger avfall på fel plats, påminn gärna personen om hur det ska göras rätt. På det sättet kan vi tillsammans minska kostnaderna och hålla vår boendemiljö trivsam för alla.

Vi hoppas på er förståelse och samarbete i detta för att göra BRF Glädjen till en ren och välskött bostadsrättsförening.

Tack för att ni tar ert ansvar och bidrar till att hålla vår förening i toppskick!

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen i BRF Glädjen Vilunda